Nieuwjaarsborrel

Dit jaar was de nieuwjaarsborrel op 13 januari. Ook hebben we afscheid genomen van een paar trainers.

Op zaterdag 13 januari kwamen de leden van Goorse IJsclub bij elkaar in het clubgebouw om een toost uit te brengen op een gezond en sportief jaar. Tevens werd afscheid genomen van drie goede , ervaren schaatstrainers: Henk Vedders, Hans van Wijck en Jacob Kalsbeek.
Henk Vedders begon in 1987 als oprichter en trainer bij de Goorse IJsclub. Graag zou hij nog trainer willen zijn, maar zijn gezondheid laat dat helaas niet toe. Veel kinderen uit Goor en omgeving heeft hij leren schaatsen. Naast schaatstraining geven heeft Henk de jeugd begeleid bij wedstrijden, heeft hij jeugdkampen georganiseerd en schaatsen geslepen voor de club. Henk heeft deelgenomen aan vier Elfstedentochten. In 1963 werd hij net als vele andere helden die deze tocht gereden hebben gedwongen het ijs af te gaan. Van de drie tochten die daarna kwamen heeft hij de Elfstedenkruisjes.. en veel dierbare herinneringen.

Hans van Wijck was vorig jaar 25 jaar trainer bij de Goorse IJsclub. Eerst kwam hij met zijn kinderen naar de ijsbaan in Enschede. Later met zijn vrouw Ria, zijn mooiste herinnering aan de Goorse IJsclub. Ook hij heeft veel betekend voor de club. Hij gaf vele jaren schaatstrainingen en schaatsgerelateerde oefeningen, ook wel droogtraining genoemd. Tevens organiseerde hij jeugdactiviteiten en schaatsreizen naar de Weissensee, nu beter bekend als: “Goor goes Weissensee”.

Jacob Kalsbeek is sinds 1989 verbonden aan de Goorse IJsclub. Eerst reed hij met zijn dochters naar de training in Enschede, later met zijn kleindochter Lis. Jacob was trainer, bestuurslid, lid van de kledingcommissie en is nog steeds vaste deelnemer aan “Goor goes Weissensee”. Jacob zorgde voor veel gezelligheid binnen de club. Alle drie trainers lieten in hun afscheidswoord weten, dat ze niet alleen waarde hechten aan het schaatsen bij de Goorse IJsclub, maar ook aan de warmte binnen de groep van de koudste club in Goor.

Na het vertrek van Henk, Hans en Jacob heeft de Goorse IJsclub het geluk dat ze twee nieuwe, enthousiaste trainsters erbij hebben gevonden: Charlotte Meijers en Thea Zwarteveen. De club hoopt dat de Olympische Winterspelen die binnenkort in Pyeongchang georganiseerd worden zullen bijdragen tot enthousiasme voor de schaatssport. De club is er klaar voor om nieuwe leden te begroeten en ze de techniek van het schaatsen te leren.

Het eten werd verzorgd door Poelier le Coq. Het was een erg gezellige avond. Voor meer foto’s, ga naar het fotoalbum.